Dnešní datum: 23. 09. 2018, 38. týden roku
< návrat zpět

Školní jídelna rss

Seznamte se: quinoa

Seznamte se: quinoaQuinoa (merlík čilský) je rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Její semena se tradičně používala jako obilnina – mlela se z nich mouka nebo sloužila k přípravě kaší a zahuštění polévek.

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 20.9.2018 12:59  •  Přečteno: 84x

Přihlášení na www.strava.cz

Přihlašovací údaje pro objednávání a odhlašování po internetu:

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 31.8.2018 8:21  •  Přečteno: 36787x  •  Komentářů: 3

Informace školní jídelny pro šk. rok 2018/19

Informace školní jídelny pro šk. rok 2018/19V pátek 31. 8. 2018 začínáme vydávat elektronické čipy pro nové žáky školy.

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 24.8.2018 13:15  •  Přečteno: 1856x  •  Komentářů: 1

Seznamte se: ostroun obecný

Seznamte se: ostroun obecnýLatinsky: Squalus acanthias. Anglicky: Piked dogfish

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 14.11.2017 13:40  •  Přečteno: 4273x  •  Komentářů: 0

Seznamte se: mahi-mahi

Seznamte se: mahi-mahiKvalitní mořská ryba z čeledi delfínovitých ryb žijící v tropických a subtropických oblastech Tichého oceánu. Mahi – mahi, což v překladu znamená "Silný - silný", je oblíbenou pochoutkou po celém světě.

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 10.10.2016 9:16  •  Přečteno: 4667x  •  Komentářů: 0

Staročeské Vánoce

Staročeské VánoceNěkolik dnů před Vánocemi se napekl chléb a vánočky z bílé mouky, hrozinek a mandlí. Štědrovečerní večeře se připravovala od rána a skládala se z několika chodů: hrachová nebo čočková polévka, kuba, (kroupy s houbami a česnekem), pukance s mákem a medem, hubník (nákyp s houbami).

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 15.12.2015 15:29  •  Přečteno: 4763x  •  Komentářů: 0

Vaření s kuchařem z firmy BIDVEST

Vaření s kuchařem z firmy BIDVESTVe čtvrtek 12. 11. 2015 proběhla ve školní jídelně akce "Vaření s kuchařem".

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 13.11.2015 11:44  •  Přečteno: 5435x  •  Komentářů: 0

Na svatého Martina bude velká hostina

Na svatého Martina bude velká hostinaBývalo dobrým zvykem, že sv. Martin přijížděl na bílém koni a podzimní krajinu zasypal první sníh. V posledních letech však máme více sněhu na Velikonoce, a tak se jméno sv. Martina začíná pojit stále více s jinými událostmi.

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 6.11.2015 11:05  •  Přečteno: 5260x  •  Komentářů: 0

Seznamte se: bulgur

Seznamte se: bulgurBulgur je polotovar připravený z naklíčené, usušené, nahrubo rozlámané a uvařené pšenice.

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 17.6.2015 12:26  •  Přečteno: 6501x  •  Komentářů: 0

Luštěninové pokrmy včera a dnes

Luštěninové pokrmy včera a dnesDříve čočka s vejcem nebo hrachová kaše s párkem. Dnes čočka s rýží, hrách se zeleninou a fazole s bramborem. Zavádí se zcela bezmasé dny. Proč se mění doporučení, s čím podávat luštěniny?

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 12.2.2015 15:08  •  Přečteno: 6302x  •  Komentářů: 0

Význam a poslání školního stravování

Význam a poslání školního stravováníHlavní činností školního stravování je především výchova ke zdravému životnímu stylu. Musíme děti naučit zdravě jíst, aby se tak stravovaly v dalších letech a chránilo je to před civilizačními chorobami. Úkolem školního stravování není jen uvařit oběd, ale vařit zdravě a podle výživových doporučení.

Autor: Ivana Králová  •  Vydáno: 11.2.2015 13:29  •  Přečteno: 7137x  •  Komentářů: 0